DIENSTEN

Dakkapel

Voordat u een dakkapel wilt bouwen op uw dak zijn er tekeningen nodig. Het een voor aannemer en het ander voor het gemeente.

U vraagt zich zeker af of u bij een dakkapel een vergunning moet hebben of niet, omdat dit vergeleken met andere verbouwingen wat kleinschaliger is. U kunt dit via de infoblad, gepubliceerd door de Rijksoverheid lezen door op de knop Infoblad te drukken.

Op de tekening zijn een aantal maatvoeringen aanwezig waaraan een dakkapel moet voldoen als u zonder vergunning wilt bouwen.

Wij leveren plattegronden, gevelaanzichten, doorsnedes, detail tekeningen en situatie tekeningen, zodat u zonder zorgen een vergunning kan aanvragen 

Een constructie berekening kan verplicht zijn voordat u begint met de verbouwing. Wij raden u aan om altijd deze berekeningen hebben, zodat u bij calamiteiten verzekerd bent bij uw verzekeringsmaatschappij.

Vraag een offerte aan Infoblad

Dakopbouw

Door een dakopbouw wordt weleens gekozen om meer woonruimte te realiseren voor uw woning. Het kan zowel op een plat dak als een schuine worden toegepast. Een opbouw verschilt bijvoorbeeld van een dakkapel. Met een dakkapel wordt bijvoorbeeld een deel van de zolder vergroot, maar met een dakopbouw kan er gevarieerd tot een complete extra verdieping.
Wat betref de prijs wordt er gekeken naar een aantal factoren. De constructie van uw woning, de materialen die u kiest, maar ook eventuele opties zijn van invloed op de prijs.

Wij leveren plattegronden, gevelaanzichten, doorsnedes, detail tekeningen en situatie tekeningen, zodat u zonder zorgen een vergunning kan aanvragen en uw aannemer met bouwtekeningen kunt voorzien.

Vraag een offerte aan

Aanbouw

Een aanbouw is een bouwdeel dat tegen het bestaande hoofdgebouw wordt gebouwd. Dit kan op verschillende manieren. Zo kan deze verschillen in materiaal en dakvorm.
Er kan gekozen worden door bijvoorbeeld een deel van de gevel van het huidige gebouw te slopen en een verlengde aanbouw te gaan realiseren. Hierin moeten de aansluitingen door een bekwame vakpersoon worden gerealiseerd.

Een aanbouw kan ook worden gescheiden van het hoofdgebouw doormiddel van bijvoorbeeld een deur. Dan wordt de aanbouw tegen de huidige gevel vastgemaakt.

Dit zijn een aantal voorbeelden, er kunnen natuurlijk ook gekozen worden voor andere varianten. Hierin kunnen onze medewerkers u verder in dienst zijn wat betref vergunningen, tekeningen en constructieve berekeningen.

Wat betref de prijs wordt er gekeken naar een aantal factoren. De constructie van uw woning, de materialen die u kiest, maar ook eventuele opties zijn van invloed op de prijs

Wij leveren plattegronden, gevelaanzichten, doorsnedes, detail tekeningen en situatie tekeningen, zodat u zonder zorgen een vergunning kan aanvragen en uw aannemer met bouwtekeningen kunt voorzien

Vraag een offerte aan

Aanvraag vergunningen

Om gevaar voor bewoners, gebruikers en omgeving te voorkomen heeft het Rijksoverheid het Bouwbesluit opgesteld, waarin voorschriften staan waarin een bouwwerk altijd aan moet voldoen. Iedereen die met of zonder vergunning verbouwt moet zich altijd houden aan de voorschriften.

Bent u benieuwd of u een vergunning nodig heeft om te verbouwen, dan kunt u via de online omgevingsloket een check doen of u wel of niet een vergunning voor uw project nodig heeft.

Wij staan voor jullie klaar om hierin advies te geven of voor jullie de complete omgevingsvergunning te verzorgen en aan te vragen.

Omgevingsloket

Bedrijfsgegevens

Wittewolk
Ouwenberg 7
5641 PV Eindhoven
+31 6 36 20 44 58
info@wittewolk.nl
KVK:  74467042

Navigatie

Home
Diensten
Over ons
Contact

Diensten

Aanbouw
Carport
Digitaliseren
Dakkapel
Dakopbouw
Dakterrras

 

Nieuwbouw
Nokverhoging
Overkapping
Schuur
Splitstekeningen
Uitbouw

Copyright 2022 © Wittewolk
Website gemaakt door zakelijkewebsite.nl